Site Name Nedo


Description for image 5Description for image 6Description for image 4Description for image 3Description for image 2Description for image 1

Počela Nova 2014 godina i počela letačka sezona

Slike za Galerije: 
Letačku sezonu obično počinjemo u aprilu i završavamo u septembru, ali 3.novembra prošle godine naučili smo da možemo jedriti tokom cijele godine. Samo je potrebno pratit meteo situaciju i koristit teoriju koju smo godinama učili. Danas, 05.01.2014 smo vidjeli da je meteo situacija slična onoj od 3.novembra i pokušali zajedriti. Napravljena su 2 leta. Startovali smo tek poslijepodne, ali ocjena današnjeg letačkog dana je dobra.

Sa današnjim letačkim aktivnostima smo  startovali u novu sezonu 2014 mnogo ranije nego obično. Plan za ovu godinu je školovanje još 3 do 6 novih pilota i jednog nastavnika jedriličarstva, planiramo takođe završiti i staviti u upotrebu novu aerodromsku zgradu. Ove sezone pred nama je i nekoliko takmičenja od kojih je za nas najvažnije Jedriličarsko takmičenje u preletima "Livni Adria Cup 2014".

Ove godine očekujemo i veći broj posjetilaca na aerodromu. Članovi FB grupe Aero klub Tuzla i svi simpatizeri koji su imali priliku na drugi način pratiti naš rad, mogli su u proteklih nekoliko godina vidjeti mnogo radnih akcija, entuzijazma, druženja, odricanja, ali i sportskih uspjeha koje je bilježio naš Klub. Sigurno je da idemo uzlaznom putanjom. Veliko je zadovoljstvo pripadati kolektivu gdje se pričaju pozitivne priče i gdje se, iako malim koracima, ide naprijed.  Aero klub treba veći broj aktivnih i manje aktivnih članova. Zato se nadamo da će ove sezone naš rad biti prepoznat od strane mladih i manje mladih, koji će nam se priključiti, ali i od strane rukovodilaca uspješnih firmi koji žele podržati naš rad.

NLB Banka je naš prvi partner sa kojim smo potpisali ugovor i na našoj stranici je link na web stranicu NLB Banke. Ovom se prilikom zahvaljujemo menadžmentu NLB Banke, a nadamo se da ovo neće biti jedini link i da će nam se uskoro javiti i predstavnici nekih drugih firmi. Rukovodstvo Kluba ovaj posao radi na potpuno volonterskoj osnovi, sa velikim zadovoljstvom, a svaka podrška će biti usmjerena za nabavu goriva i ulaganje u letilice i gradnju infrastrukture, što ćemo rado definisati ugovorom.

Svim našim članovima i budućim članovima, partnerima i budućim partnerima i svim građanima koji sa simpatijama prate rad Aero kluba Tuzla još jednom želimo sretnu i uspješnu Novu 2014 godinu i pozivamo da u što većem broju, ove sezone, vikende provodite zajedno sa nama, na Sportskom aerodromu AK Tuzla.

Vaš i naš Aero klub Tuzla
Tags: