Site Name Nedo


Description for image 5Description for image 6Description for image 4Description for image 3Description for image 2Description for image 1

BHDCA U ŠKOLI LETENJA

Slike za Galerije: 

Ovlašteni inspektori iz Direkcije za civilno zrakoplovstvo BiH, gospoda Enes Mujezinović i Mladen Karić, u ponedjeljak 24.03.2014 godine, izvršili su inspekcijski nadzor provođenja teorijske obuke na kursu za dozvolu pilota jedrilice, koji se provodi u Školi letenja Aero kluba Tuzla.

U sklopu inspekcijskog nadzora inspektori su prisustvovali izvođenju nastave iz predmeta Konstrukcije i materijali.
Izvršena je provjera usklađenosti prezentovanih tematskih cjelina sa odobrenim Priručnikom za obuku pilota jedrilice, kao i provjera stručnosti predavača i stepen usvojenih znanja kandidata na obuci. Takođe, inspektorima je stavljena na uvid sva potrebna dokumentacija koja reguliše provođenje kursa za dozvolu pilota jedrilice u našoj Školi.

Nadamo se da su inspektori zadovoljni načinom i kvalitetom izvođenja obuke u Školi letenja Aero kluba Tuzla i vjerujemo da će Direkcija civilnog zrakoplovstva Bosne i Hercegovine, uspostavljene standarde obuke, kroz inspekcijske nadzore, provjeravati i u drugim školama letenja registrovanim u Bosni i Hercegovini, u cilju kvalitetnijeg rada klubova i povećavanja nivoa sigurnosti i discipline.
Tags: