Site Name Nedo


Description for image 5Description for image 6Description for image 4Description for image 3Description for image 2Description for image 1

JOŠ JEDAN INSTRUKTOR LETENJA U AERO KLUBU TUZLA

Slike za Galerije: 
Jedan od osnovnih ciljeva razvoja i daljeg djelovanja Aero kluba Tuzla podrazumijeva kontinuiranu edukaciju koja se ogleda u školovanju pilota i stručnog letačkog osoblja. Nakon uspješno završenog teorijskog osposobljavanja, osam kandidata za pilote jedrilice, u Aero klubu Tuzla je nastavljeno sa daljim usavršavanjem, te je Klub postao "bogatiji" za još jednog instruktora letenja.

Pilot Meho Emkić je, pred ovlaštenim ispitivačem Mirkom Milakovićem iz Banja Luke, uz stručni nadzor šefa odsjeka za licenciranje letačkog osoblja iz BHDCA gospodina Radenka Dubravca, na sportskom aerodromu "Jegin Lug" Tuzla, uspješno položio praktični ispit za instruktora letenja pilota jedrilice.

Direkcija za civilno vazduhoplovstvo Bosne i Hercegovine (BHDCA) je imenovala za mentora instruktora letenja Mirzu Sinanovića, koji će u narednom periodu obavljati superviziju letačkog osposobljavanja tri kandidata na osnovnoj obuci za pilota jedrilice, koju će provesti Meho Emkić.

U periodu juni - septembar 2014 godine očekuje nas mnoštvo letačkih obaveza na sportskom aerodromu "Jegin Lug" Tuzla, koje ćemo provoditi u dane vikenda, a po potrebi i radnim danom.

Tags: