Site Name Nedo


Description for image 5Description for image 6Description for image 4Description for image 3Description for image 2Description for image 1

Predstavljanje Aero kluba Tuzla na 2.Festivalu sporta Panonika

Slike za Galerije: 

Mladi piloti ponekad imaju priliku, iz prve ruke, da čuju doživljaje i razmišljanja mnogo iskusnijih pilota. Bude tu šaljivih priča, opisa o kojima počnemo da sanjamo i priželjkujemo i i mi doživimo isto, ali i ozbiljnih priča koje mogu biti od pomoći ako se nađemo u sličnoj situaciji. Ponekad bude i rečenica koje navedu čovjeka na razmišljanje. Neki za takve rečenice kažu da je to filozofija.

Jedanom prilikom, kad sam počinjao da se bavim letenjem, prije više od 30 godina, čuo sam kako vrlo iskusni pilot, tiho, više za sebe, kaže kako je letio na 500 metara iznad terena, od Banja Luke do Tuzle, i da je u tom letu shvatio kako su ljudi mali.
Uopšte se ne vide, a nije tako visoko. Ali vide se naselja. Vide se zajednice gdje žive ti pojedinci. Mogu da se prepoznaju aktivnosti tih zajednica.

Danas je na Panonici održan 2. Festival sporta. Pojedini portali su objavili podatak da je svoje aktivnosti predstavilo više od 50 sportskih organizacija. Aero klub Tuzla je takođe učestvovao na ovom Festivalu sporta. Mi smo danas, u prikolici za transport jedrilica, dovezli našu najbolju jedrilicu i pokazali je našim sugrađanima. Piloti su se družili sa sportistima drugih klubova, a naš zeko, kojeg smo za ovu priliku posudili od Cementare Lukavac, uveseljavao je najmlađe posjetioce. Ogroman broj naših najmlađih sugrađana se fotografisao u jedrilici, a bilo je i odraslih koji su htjeli da se fotografišu za komandama, u ulozi pilota.

Danas smo bili ponosni na našu sportsku zajednicu, a posebno smo radosni što smo i mi dio te sportske zajednice. Sa naše strane sve pohvale organizatoru, za organizaciju ovog Festivala sporta, a poruka naših pilota koji su danas letili iznad Panonskh jezera je, da se i iz aviona moglo vidjeti da naša sportska zajednica postoji.

Pozdrav za sve sportiste koji su danas bili prisutni na Festivalu sporta, uz želju da se što češće viđamo i družimo, da se međusobno podržavamo i da uspjeh svakog sportskog udruženja svi doživljavamo kao lični uspjeh.

Lijep pozdrav od ekipe Aero kluba Tuzla.