Site Name Nedo


Description for image 5Description for image 6Description for image 4Description for image 3Description for image 2Description for image 1

Poziv firmama zainteresovanim za saradnju

Slike za Galerije: 
29.09.2019. - SERVISNA RADIONICA.

Uvijek je važno istaknuti, da je naš Aeroklub Tuzla osnovan 1947. Put dug više od 70 godina.

Svi voditelji kluba, kroz sve ove godine, u vremenu u kojem su radili dali su svoj doprinos radu Aerokluba, ali za aktuelni Upravni odbor nekoliko zadnjih godina su posebno važne godine, u kojima pokušavamo udahnuti novi život Aeroklubu, reformisati rad i pokušati obnoviti sve što je u prethodnim godinama porušeno.

Ako bude moguće, želimo napraviti stanje i boljim od onog prije i omogućiti dolazećim generacijama da se skoncentrišu na rezultate.

Aerodrom aerokluba Tuzla 2012. - 2019. godina

Od 2012. godine, planski i sa izuzetno puno rada i ljubavi prema letenju i tehnici, naš Aeroklub Tuzla se transformiše u moderan Aeroklub. Svi smo u Aeroklubu volonteri. Svaka BAM koja dođe na račun kluba ulaže se u rad i razvoj Aerokluba. Na kolažnim fotografijama je moguće vidjeti napredak i smijer u kojem se razvijamo. U posljednjih 7 godina, sve što smo planirali i ostvarili smo.

Mnogo radnih sati je uloženo, ali rezultat opravdava sve upale mišića i litre znoja

Dug je spisak radnih akcija i nabavljenih osnovnih sredstava za rad Aerokluba. Ako bi izdvojili najvažnije, onda bi morali pomenuti obnovljeni avion za šlepanje Piper Super Cub PA-18,
školska jedrilica Blanik L-13, registrovanu školu letenja i odškolovanih 15 pilota, uređenu pistu označenu novim betonskim ograničiteljima, kupljene tri jedrilice koje su danas vrlo važne letilice u našoj floti, kupljeni avion TMG koji koristimo za obuku u navigaciji.

Naš sportski aerodrom je postao ugodno mjesto za rad, trenažne letove i boravak pilota, a nama je takođe veliko zadovoljstvo da nas posjećuju pojedinci i organizovane grupe građana, koji vrlo često prve kontakte sa avijacijom i prve letove ostvaruju upravo sa nama.

Zaista je mnogo dobrih priča koje su ispričane u Aeroklubu Tuzla u posljednjeh 7 godina. Naš sportski aerodrom je postao ugodno mjesto za rad, trenažne letove i boravak pilota, a nama je takođe veliko zadovoljstvo da nas posjećuju pojedinci i organizovane grupe građana, koji vrlo često prve kontakte sa avijacijom i prve letove ostvaruju upravo sa nama.

Ovo je mjesto obilježilo današnji dan. Po dolasku na aerodrom prvo smo zasukali rukave i očistili velike količine korova kojim su stari temelji bili prekriveni. Poslije radne akcije organizovali smo letačke aktivnosti, trenažni letovi za pilote. Nadamo se da će na ovaj poziv reagovati naše firme.

Ali ima jedna koja je danas važnija od drugih. Danas smo "zasanjali" novu zgradu aerosevisa i raščistili teren, stare temelje, gdje bi zgrada servisa trebala biti sagrađena.
Kao što smo sagradili zgradu u kojoj je danas vrlo lijepa multimedijalna učionica i ostali sadržaji neophodni za rad škole letenja, potrebno je našem Aeroklubu sagraditi zgradu servisa. Imamo odličan kadar za rad u servisu, nekoliko aviomehaničara i mašinskih inžinjera. Servis pri Aeroklubu bi nam uštedio mnogo novca, koji smo prinuđeni plaćati serviserima koji najčešće dolazi iz inostranstva.

Aero klub Tuzla. Servisna radionica za letjelice lake avijacije. Nacrt

Istina je takođe da mi ovaj projekat nećemo moći završiti sami.

Ovim pozivamo firme koje imaju kapaciteta da podrže rad Aerokluba da nas kontaktiraju na ak.tuzla@gmail.com ili da nas posjete na našem aerodromu, gdje ćemo detaljno predstaviti naše planove.

Uprava Aero kluba Tuzla